Am vazut si Malta

In Malta am ajuns din intamplare. Si oarecum neplanificat. Cel putin la inceput. Ulterior, bineinteles ca mi-am facut temele. Ca de fiecare data.

Am participat prin februarie, anul acesta, la aniversarea hotelului Intercontinental, sarbatoare dublata si de schimbarea CEO-ului. La finalul evenimentului a avut loc o tombola, la care m-am inscris si eu. Presupunea oferirea unei carti de vizita. Cum nu aveam la mine, fetele de la receptie au fost tare dragute si mi-au completat datele pe o bucata de hartie. Stiu ca deja prevedeti unde bat, insa va mai povestesc putin.

Prin aceasta tombola, hotelul oferea sejururi de 2 nopti in diferite orase, la Intercontinental, bineinteles. Da, asa cum ati intuit deja, am fost fericita castigatoare a unui sejur de 2 nopti in Malta. De fapt, am devenit castigatoare datorita adevaratului castigator, care decisese probabil sa-si incheie seara ceva mai devreme. Cum regula spunea ca trebuie sa fii in sala pentru a-ti revendica premiul, iata-ma extrasa pentru a pleca in Malta.

Gandindu-ma putin, am decis ca cea mai buna perioada pentru Malta ar fi 1 mai, ca tot urma sa fie zi libera, si am optat pentru o zi in plus. Am cumparat biletele de avion si am inceput documentarea pe intranet pentru a vedea ce este de vazut 🙂 Desi pe harta obiectivele pareau relativ apropiate unele de altele, distantele erau suficient de mari incat sa nu poata fi parcurse pe jos.

Desi mi-a placut, nu recomand Malta ca destinatie de vara. Nu am vazut decat o plaja, cea a hotelului Intercontinental. In rest, tarmul este stancos si este dificil atat de facut plaja, cat si baie in mare.

Transportul in comun lasa de dorit si din pacate, daca doriti sa explorati insula va trebui sa apelati la el. Sau sa inchiriati o masina si atunci totul se simplifica. Eu nu am optat pentru varianta simpla si a trebuit sa astept prin statii in jur de 20 de minute. Asta daca aveam noroc si autobuzul oprea in statie. Daca soferul considera ca nu mai sunt locuri, pur si simplu mergea mai departe.

Mi-am impartit zilele astfel:

Prima zi: Valetta

Valleta Malta

Ziua 2: insula Comino – Blue Lagoon si Popeye Village

Comino Malta

 

Ziua 3: Mdina

Mdina

 

Despre ce am vazut concret in Malta, puteti citi aici.

Detalii sejur:

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s