Zurich in 3 ore

Ca sa vizitezi Zurich ai nevoie de aproximativ 3 ore.

Daca ar trebui sa scriu despre ce sa vezi in Zurich, as termina articolul la primul punct. Dar am sa ma axez mai mult pe detalii organizatorice.

Da, nu ai ce sa faci sau sa vezi in Zurich. Te poti plimba prin centrul vechi si vei constata ca in 3 ore ai terminat. Daca ajungi aici si ai cateva zile la dispozitie, nu-ti aloca mai mult de jumatate de zi pentru Zurich. Orasele din jur si diferitele excursii pe munte sunt mult mai atractive. Iar transportul in comun este foarte bine pus la punct. Nu ca ne-am astepta la altceva din partea Elvetiei.

Centrul vechi se desfasoara de o parte si de alta a raului Limmat. Poti vedea 2 biserici, Grossmunster si Fraumunster, Lindenhof – un deal cu vedere asupra raului si a centrului vechi, si multe terase si baruri. Daca esti fan, poti vizita bineinteles gradina botanica si cea zoologica.

Revenind la detaliile organizatorice, am ajuns in Zurich cu Swiss, m-am cazat la Ibis Zurich Messe Airport, la 10 minute de aeroport si 30 de minute de centrul orasului. Nu am avut franci elvetieni la mine, doar cateva sute de euro, pe care nu le-am folosit. Am platit peste tot cu cardul, ceea ce a usurat foarte mult vizita si deplasarile.

Zurich (si Elvetia in general) este un oras foarte scump. Asta nu inseamna ca nu este accesibil, ci doar ca vei cheltui mult mai mult decat in alta capitala europeana.

  • Bilet avion cumparat cu 3 luni in avans: 250 euro (Swiss airline);
  • Cazare 3 stele, 3 nopti: 260 euro (mic-dejun inclus); a fost un chilipir sau noroc chior (booking.com);
  • Transportul in comun: Zurich este impartit pe zone. Centrul vechi este considerat ca fiind 2 zone din cauza traficului; o singura calatorie costa 4,4 CHF si poate fi folosita pe orice mijloc de transport, in decursul a 30 minute (daca nu ma insel). Exista si un day pass, disponibil la 8,8 CHF, cu care poti calatori 24 de ore de la ora achizitiei, utilizand orice mijloc de transport. Mai multe detalii aici;
  • Mancare: un fel principal costa de la 25 CHF in sus;
  • Buget total 3 nopti (Zurich+Lucerne+Mt. Pilatus): 600 euro (nu am inclus avionul, a fost platit de companie).

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s