Riviera franceza la inceput de primavara

Vizitele oriunde in extra-sezon sunt o placere si o desfatare pentru suflet. Putini turisti, multa liniste si contemplare in voie a naturii si a orasului.

Nu am fost niciodata atrasa de Franta. Si totusi iata-ma pe Riviera Franceza la inceput de primavara, intr-un city break in Marseille & Nice.

Trebuie sa recunosc ca ambele orase au un farmec aparte. Poate pentru ca nu am mers in sezon si totul in jur era doar „local”, insa am fost cuprinsa de o stare pe care imi este greu sa o descriu in cuvinte. Daca ar fi sa caracterizez locul, as spune ca este invaluit de o atmosfera boema. Totul este boem. Oamenii, strazile, terasele, aerul pe care il respiri.

Si desi majoritatea articolelor pe care le vei citi despre Marseille iti vor spune invariabil ca trebuie sa ai grija pentru ca este un oras potential periculos, eu personal nu am simtit pericolul. Este adevarat nu am mers noapte pe strazi, m-am rezumat doar la zi, insa am nimerit in protestul vestelor verzi si am fost surprinsa sa descoper voie buna si zambete. Cu alte cuvinte, un protest cat se poate de pasnic.

Despre Nisa…cu totii stim despre atentat si credem ca este suficient pentru a ocoli destinatia. Insa am gasit statiunea cat se poate de linistita, cu mult mai multi turisti decat in Marseille, insa fara urma de agitatie, violenta sau persoane rau-voitoare.

Ambele destinatii sunt ceva mai scumpe decat alte tari vizitate de mine, insa nimic care sa te tina deoparte.

Daca ar fi sa compar, as spune ca de departe Coasta Amalfi este mai spectaculoasa. Zona este abrupta, ceea ce face ca peisajul sa fie un vis. Despre aceasta destinatie, dar si despre fiecare oras vizitat puteti citi aici.

Sejurul in Franta a fost din 1 pana in 4 martie. Am fost cazata la Holiday Inn Hotel (3***), vis-a-vis de gara, si foarte aproape de port si centrul Marseille. Exista zbor direct in Marseille, de aproximativ 3 ore. Eu am zburat cu Ryanair. Orele de zbor nu permit 4 zile full de vizitat, insa 2 zile si jumatate au fost suficiente pentru aceasta escapada.

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s