Ghid de calatorie: Budapesta in 3 zile

2 zile sunt de ajuns pentru principalele obiective din Budapesta, insa iti vei dori sa stai mai mult pentru a descoperi cu adevarat orasul.

Impresii generale asupra orasului, precum si sugestie de cazare si transport, puteti citi aici.

In cele 3 zile in care am hoinarit prin Budapesta am trecut prin revista urmatoarele:

Podul cu Lanturi

Este un pod celebru din Budapesta, cu lanturi evident 🙂 ce asigura traversarea Dunarii din Pesta in Buda (si invers :p), atat cu masina sau transportul in comun, cat si pietonal. Va recomand sa-l vizitati mai ales noaptea, privelistea este cu adavarat sublima.

Podul cu Lanturi Budapesta

Castelul Buda sau Palatul Regal.

Se ajunge aici pe jos sau cu funicularul Este pozitionat dincolo de Dunare, in Buda. Nu este un castel in adevaratul sens al cuvantului sau cel putin nu la ce ma gandesc eu atunci cand spun „castel”, insa este un loc frumos de vazut. Te poti plimba in curtea interioara, poti chiar vizita diferite galerii si expozitii. Spre exemplu, cand am fost eu era disponibila expozitia Frida Kahlo.

Bastionul Pescarilor

Aflat pe aceeasi parte a Dunarii ca Palatul Regal (partea dreapta), Bastionul Pescarilor reprezinta vechea cetate a Budei. Bastionul are 7 turnuri ce reprezinta cele 7 triburi maghiare. Pentru mai multe informatii istorice, puteti consulta Wikipedia. Mi-a placut foarte mult aceasta locatie, are iz de basme cu printi si printese. Iar arhitectura este cu adevarat interesanta.

Bastionul Pescarilor

Biserica Matyas

O biserica catolica absolut superba prin coloratura si arhitectura. Este pozitionata in interiorul Bastionului Pescarilor si reprezinta biserica Fecioarei Maria. Este un lacas de cult foarte vizitat, coada pentru intrare fiind numeroasa.

 

Acestea sunt principalele obiective de vizitat din Buda, iar traseul poate fi facut intr-o singura zi. Bineinteles, daca vreti sa vizitati in detaliu fiecare obiectiv in parte, posibil sa aveti o zi foarte incarcata si obositoare sau puteti sa mai pastrati ceva si pentru urmatoarea zi.

Iata ce puteti face intr-o zi in Pesta:

Bazilica Sf. Stefan

O frumoasa biserica in zona centrala a Pestei. Poate fi vizitata in interior, insa ce este mai interesant este ca se poate urca pe acoperis si veti putea vedea Budapesta de sus. Privelistea este foarte frumoasa.

PS: De neratat in aceasta zona este si gelateria cu inghetata in forma de trandafir.

Palatul Gresham

Gazduieste faimosul hotel de 5* Four Seasons. Cladirea este pozitionata in dreptul Podului cu Lanturi si este impresionanta prin arhitectura. Asemenea Podului cu Lanturi, va recomand sa-l observati si noaptea. Luminile cu care este luminat ii confera un aer boem.

Croaziera pe Dunare

Ce este cu adevarat frumos in Budapesta este faptul ca te poti plimba pe Dunare. Au construit un sistem de transport in comun, similar cu cel terestru, dar pe apa. Bineinteles ca sunt barci de croaziera pentru turisti care nu stiu ca pot apela si la transportul in comun, pentru ca practic calatoria este aceeasi, doar ca semnificativ mai ieftina. Nu-mi amintesc costul biletului, insa nimic exorbitant, iar plimbarea foarte placuta. Este frumos sa te detasezi de terestru si sa observi locurile „din afara”.

Parlamentul Ungar

O cladire cu adevarat impresionanta ce imbraca frumos malul stang al Dunarii si poate fi vazuta cam din orice punct mai inalt din Budapesta. Pozele facute raman amintiri pe viata.

Muzeu al ciocolatei

Este o vizita interesanta daca va place ciocolata. Muzeul este pozitionat in imediata apropiere a Parlamentului (in stanga cum te uiti la el), iar la finalul vizitei poti cumpara ciocolata pentru tine si cei dragi.

Castelul Vajdahunyad

Este o copie a castelului Huniazilor din Hunedoara. Cei care l-ati vazut, veti observa cu siguranta asemanarile. Acest castel se gaseste in Parcul Orasului si gazduieste Muzeul Agricol. In curtea castelului se afla statuia Anonymus, cel care a scris cronica Gesta Hungarorum (Faptele ungurilor). Se pare insa ca studentii inainte de examene vin aici si se roaga sa aiba succes in sesiune 🙂

Sinagoga de pe strada Dohány

Aceasta sinagoga reprezinta cel mai mare templu evreiesc din Europa si a doua din lume, dupa cea din New York. Este un complex format din Sinagoga, Muzeu evreiesc, templul eroilor, colonada si cimitir.

Balna (balena)

Balna este un centru comercial in forma de Balena, situat pe malul Dunarii ce gazduieste magazine, galerii si restaurant.

Balna Budapesta

Si Pesta poate fi vizitata intr-o zi, insa este mai bine sa impartiti obiectivele de mai sus (si altele pe care le doriti) in 3 zile. Veti avea timp pentru a vedea si a va bucura de Budapesta mai pe indelete si iti veti observa adevarata frumusete.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s