Cum de scriu pe blog?

Nu multe persoane stiu ca scriu pe blog…vreo 6 prieteni si peste 15.000 de necunoscuti 🙂

Am cochetat mereu cu scrisul, si pana acum un an si jumatate, am facut-o doar in interes de serviciu. Apoi, mi-am spus de ce nu?

Principalul motiv pentru care am inceput sa scriu pe blog a fost dorinta de a nu uita detalii din concediile mele. In timp, observasem ca nu-mi mai aminteam ce am vazut in Munchen, unde am fost cazata in Lisabona sau cum m-am descurcat cu transportul in comun in Spania.

Apoi, cand am vazut cat de importante sunt informatiile de pe internet atunci cand imi planific concediile,  mi-am zis ca pot fi si eu de folos altora.

Pana am realizat efectiv blogul am avut o perioada de nehotarare…”oare am despre ce sa scriu? nu calatoresc chiar atat de des, iar pe blog trebuie sa scriu cel putin saptamanal”. Incet-incet mi-am facut curaj, am spus „fie ce-o fi, vreau sa am blogul meu”. Dar apoi au aparut alte intrebari: cum sa-l cheme? si unde sa-l fac?

Cu numele a fost chiar simplu.

De fiecare data cand revin din concediu, dupa ce imi descarc pozele in calculator, schimb si imaginea de pe fundal cu una recenta, bineinteles. Tot facand asa, intr-o zi, nepotul meu de cativa anisori, care observase ca, atunci cand deschide calculatorul, ceva este mai mereu schimbat, m-a intrebat: „Ce faci, iar pleci?”. In acel moment, am realizat ca aceasta sintagma, „iar plec”, mi se potriveste perfect. Acel moment a fost impulsul meu, sau momentul decisiv ce a condus la realizarea blogului.

Iar astazi, cand cineva ma intreaba cum de am ales acest nume (desi, intre noi fie vorba, este destul de intuitiv, nu-i asa? 🙂 ), povestesc cu mandrie intamplarea.

De aici si pana la realizarea blogului au mai fost fix doi pasi: sa-l fac si sa scriu in el.

Eu am optat pentru platforma wordpress, fara prea multe cautari. Mi s-a parut suficient de prietenoasa, cu o diversitate de teme grafice si in plus, ajuta si cu inregistrarea domeniilor. E adevarat ca nu oferea si domenii .ro, insa .com a fost la fel de bun pentru mine, la momentul respectiv. Si iata ca iarplec.com a luat nastere. Apoi, iarplec a primit si o pagina de facebook pentru a se putea „lauda” acolo cu plecarile sale. Si in nici doi ani, se bucura de peste 15.000 de like-uri si follow-eri.

E drept, a fost mult mai simplu sa-l construiesc decat sa ma apuc sa scriu. Aveam cateva plecari la activ, iar memoria imi juca deja feste, insa cu concentrare si vointa am reusit sa ajung la zi cu articolele. Iar astazi scriu cu placere pentru mine si…pentru voi.

Iar daca printre voi sunt persoane care se intreaba daca sa isi faca blog, le sfatuiesc cu caldura sa o faca. Nu au nimic de pierdut, ba chiar din contra.

Disclaimer: Acest articol a fost scris pentru competitia SuperBlog 2018, iar poza din header a fost preluata de pe pagina de facebook a Domaz, ca urmare a participarii in cadrul probei nr. 11.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s