Capri, o insula versatila

Insula Capri este impartita in doua: Capri si Anacapri. Daca in Capri este vorba despre opulenta prin magazine de lux, in Anacapri este vorba despre natura, iar frumusetea locului sta in micile detalii.

Am ajuns in Capri cu feribotul luat din Napoli, din Molo Beverello, care m-a costat in jur de 42 de euro, dus-intors. Plecarea a avut loc de dimineata, ora 09.00, iar intoarcerea a fost programata pentru 17.30. Timpul disponibil a fost suficient pentru a descoperi ambele zone ale insulei, fiecare cu farmecul sau aparte.

O data ajunsa in portul din Capri, am inaintat spre zona Anacapri, primul obiectiv pe lista fiind Villa San Michele. Cu siguranta exista o cale mai usoara de ajuns la vila, insa eu am pornit pe drumul dificil, ce presupunea o multitudine de trepte de urcat.

Satisfactia a fost maxima in momentul in care am ajuns sus si am inteles de ce aceasta vila reprezinta un obiectiv in sine. Este pozitionata la inaltime si ofera o priveliste minunata asupra insulei. In plus, pe langa frumoasa gradina si casa care pot fi vizitate pentru 7 euro (daca imi mai aduc bine aminte), exista si un bar pe terasa vilei. Nu e neaparat ieftin, insa sa-ti tragi sufletul acolo, merita toti banii.

De la vila se incepe coborarea spre centrul orasului Anacapri, drum foarte usor prin comparatie cu urcarea. Din centru se poate face o excursie in varful muntelui Solaro, cu telescaunul. Plimbarea costa 11 euro, dus-intors. Se poate urca si pe jos, insa telescaunul este o experienta frumoasa.

O data ajuns in varf, te vei bucura de priveliste si vei observa si celebrele Faraglioni, stanci ce ies trufase din apa. Vei vrea sa faci poze din orice unghi si din orice pozitie.

Tot din centrul Anacapri am luat un autobuz local, care pentru 2 euro m-a dus pana in centrul zonei Capri. Aici…aglomeratie mare, magazine multe si buna dispozitie la tot pasul. Este foarte frumos sa te pierzi in multime si sa observi tot ce te inconjoara.

Am mers pana la Giardini di Augusto (intrarea 2 euro) si apoi pana la Belvedere Tragara. As mai fi hoinarit putin, desi picioarele mele aveau alta parere. A trebuit totusi sa revin in centrul Capri pentru ca se apropia ora de plecare si voiam sa ma opresc sa si mananc ceva. Din centrul Capri se poate ajunge in port fie pe jos, fie cu funicularul (mult mai rapid). Nu-mi amintesc costul, insa undeva intre 2 si 4 euro.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s