Positano, bijuteria Coastei Amalfi

Positano este de departe preferatul meu de pe coasta Amalfi. Este un oras micut, colorat si intesat cu magazine. Plaja este cu nisip fin, dar negru, iar apa este minunata. Mi s-a parut un orasel foarte romantic, care m-a cucerit din prima. Are tot ce imi place mie mai mult: munte, plaja si mare.

Am ajuns in Positano luand trenul Circumvesiana pana in Sorrento (din Napoli), iar de acolo acel public bus care merge pe Coasta, pana in Amalfi. Autobuzul are statie exact la iesirea din gara, deci nu aveti cum sa-l ratati.

Drumul pana in Positano este fascinant, privelistea iti taie pur si simplu respiratia. Am mers pe Coasta si din directia opusa (de la Salerno spre Amalfi), insa mi-a placut mai mult din directia Sorrento.

Positano este prima oprire principala de pe coasta, iar statia este pe o straduta, la intaltime. Pentru a ajunge pe stradutele cu magazine si mai apoi, pe plaja, se coboara parca prin curtile oamenilor, urmand semne care te indruma, totul in spirala.

Mi-am dorit sa parcurg celebrul drum The paths of the Gods, si cum dinspre Amalfi nu am avut timp, am zis sa-mi incerc norocul din cealata directie. Acest drum se intinde din Bomerano pana in Nocelle si se spune ca privestea este minunata. Desi peste tot pe unde am citit se spunea ca ideal este sa se parcurga dinspre Amalfi inspre Positano, am zis „ce poate fi atat de dificil din cealata directie?”.

Ei bine…dinspre Positano drumul incepe prin urcarea unor trepte…unor foarte multe trepte. Dupa ce am urcat 30 de minute in continuu, fara pic de drum drept, m-am oprit in dreptul unui semn pe care scria ca treptele mai dureaza inca o ora si jumate. Moment in care m-am intors si am inceput coborarea :))) Nu am o conditie fizica de invidiat, insa fac miscare cu regularitate. Acea jumatate de ora mi-a pus efectiv capac, simteam ca inima imi va sari din piept in orice moment. Ideea de a mai urca inca cel putin o ora…n-am mai putut. Astfel ca sincer va sfatuiesc sa va aventurati din directia Amalfi 🙂

Usor suparata ca nu am reusit sa duc pana la capat traseul (nu-mi place deloc sa renunt la ceea ce-mi propun 🙂  ), am zis sa poposesc pe plaja si sa ma odihnesc. Cum sezlongul mi s-a parut foarte scump…20 de euro in primul rand si „doar” 17,5 in urmatorul…mi-am cumparat un pled de plaja de doar 10 euro si m-am intins la soare, gratis.

Vremea fost numai buna pentru plaja…si nori, si soare, iar apa desi rece, am putut intra pana la mijloc. Ce m-a oprit sa intru sa fac o baie asa cum trebuie, au fost valurile cam neastamparate.

Ziua petrecuta in Positano a fost pur si simplu perfecta. Iar orasul parca decupat dintr-o poveste.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s