Sorrento, orasul de pe stanca

Sorrento este orasul ce deschide Coasta Amalfi. De aici poti calatori de-a lungul coastei cu masina sau cu mijloacele de transport in comun.

In Sorrento poti ajunge cu trenul din Napoli  – gara Garibaldi. Exista linia Circumvesiana – transport low cost cu trenul. Este aglomerat si opreste in multe statii, cu exceptia calatoriilor marcate DD, care dureaza ceva mai putin decat o calatorie normala tocmai pentru ca nu opreste in fiecare statie. Plecarea este de la 08.15 (sau 08.30). Durata este intre 1 ora si 15 minute si 2 ore. Costul unui bilet este de 3,9 euro (pe sens).

Eu m-am cazat in Napoli si de aici am calatorit in fiecare oras de pe coasta. Va sugerez, daca aveti posibilitatea (depinde si de ora de zbor), sa va cazati in Sorrento si acesta sa fie punctul de plecare. Este mult mai usor de vizitat coasta de aici, avand in vedere ca toate autobuzele au punctul de plecare in Sorrento. Nu exista transport direct Napoli – orase de pe coasta, ci Napoli – Sorrento si apoi un autobuz cu destinatia Positano/Amalfi.

Orasul este incantator. Construit pe stanca, vei regasi deasupra orasul si forfota lui, iar la baza stancii, plaja amenajata si intesata de umbrelute si sezlonguri. Strazile sunt pline de turisti, iar daca iesi din ”bulevardul” principal, te vei pierde pe stradute inguste cu miros de lamaie, cu magazine de suveniruri si restaurante.

Sorrento este un oras mic, de coasta, cu putine obiective de vizitat, in care insa poti pierde notiunea timpului foarte usor.

Aici poti admira urmatoarele:

  • Bastion of Parsano
  • Catedrala
  • Palatul Veniero

Poti face o plimbare de-a lungul plajei, pana in port. Pe plaja poti ajunge cu liftul sau mergand pe jos. Nu este un traseu dificil, insa vei avea de coborat, iar la intoarcere, evident, de urcat :).

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s