Am descoperit de curand aplicatia Google Trips care poate fi de ajutor in planificarea calatoriilor.
Google Trips este o aplicatie care pastreaza toate informatiile referitoare la planurile tale de calatorii la indemana, intr-un singur loc. In plus, este conectata cu contul tau de email gmail si cu Google Maps. Ce inseamna acest lucru?
Cu ajutorul adresei tale de email (…@gmail.com) preia de acolo informatiile referitoare la rezervarile de avion, dar si cazare si creaza calatoria pentru intervalul respectiv de timp. Daca folosesti o alta adresa de email (pe yahoo, spre exemplu) ai posibilitatea de a crea/inregistra singur o calatorie.
Aplicatia permite apoi sa descarci harta orasului respectiv astfel incat sa o poti folosi fara acces la internet.
Calatoriile sunt sortate in ordinea in care urmeaza sa se intample, iar cele care au avut loc deja, sunt pastrate in finalul paginii, in categoria „Past”.
Aplicatia imi este foarte utila atat in faza de planificare, dar si cand calatoresc. Imi centralizeaza toate datele, imi ofera informatii extra astfel incat sa-mi pot planifica un sejur perfect si ma ajuta sa bifez obiectivele o data ce am ajuns la destinatie.
Am detaliat mai jos ce ofera aplicatia, avantajele fiind de la sine-intelese. Decideti voi daca Google Trips va poate ajuta si pe voi, sau nu 🙂
Pentru fiecare calatorie in parte, sunt centralizate o serie de informatii utile, in diferite categorii:
1. „Reservations”
Aici vei gasi centralizate informatiile referitoare la zbor si cazare: data, ora de decolare, aterizare, adresa hotel, pozitia hotelului pe harta etc. Ai posibilitatea sa accesezi de aici emailul primit cu datele rezervarii.
2. „Things to do”
Iti sunt puse la dispozitie o multitudine de obiective de vizitat, impartite in diferite categorii, cum ar fi „Top Spots”, „For you”, „Local favorites”, „Historic places”, „Indoors”, „Outdoors” etc. Daca obiectivele respective le aveai deja marcate in Google Maps, le vei gasi si aici marcate. Daca nu, ai posibilitatea sa le marchezi direct de aici.
Apasand pe unul dintre obiective, iti sunt oferite urmatoarele informatii: descriere, harta cu pozitia sa, posibilitatea de a obtine directiile de deplasare din aplicatie (fara a fi nevoie sa deschizi Google Maps), date de contact (telefon, website, program vizitare), filmulete din youtube, si nu in ultimul rand, review-uri din partea unor persoane care au vizitat deja locatia respectiva.
Butonul „harta” iti deschide harta orasului respectiv, in care toate obiectivele turistice prezentate in aceasta sectiune sunt vizibile.
3. „Saved places”
Aceasta sectiune reprezinta o centralizare a obiectivelor turistice marcate in Google Maps. Ai posibilitatea de a opta pentru obiectivele marcate doar din orasul respectiv si din apropiere, sau pentru toate listele tale de obiective.
4. „Day plans”
Iti sunt oferite cateva sugestii de planuri, in care obiectivele sunt grupate: obiective din centrul istoric, obiective pentru copii etc. Ai posibilitatea sa iti creezi singur planuri zilnice, selectand locul din care vrei sa pleci, precum si obiectivele pe care ai vrea sa le accesezi in ziua respectiva. Aplicatia le ordoneaza apoi si iti creaza un traseu in functie de pozitionarea lor pe harta astfel incat vizitarea sa fie la indemana si sa nu pierzi mult timp alergand de la un obiectiv la altul.
5. „Discounts”
In aceasta sectiune vei gasi o serie de reduceri oferite pentru intrari la obiective turistice, vizite cu ghid, transport si nu numai. Reducerile difera de la oras la oras, in functie de parteneriatele locale. Daca te hotarasi asupra unei activitati, o poti achizitiona/rezerva din aplicatie.
6. „Food & Drink”
Aici veti afla care sunt preparatele traditionale, dar si obiceiurile locale. Spre exemplu, se pare ca in Napoli pranzul nu se serveste inainte de ora 13, iar cina nu inaintea de ora 21. Sunt sigura ca voi putea manca si inainte de aceste ore, insa probabil asa procedeaza localnicii.
De asemenea, aici iti vor fi oferite sugestii concrete de localuri in care poti manca, indiferent ca ai un buget limitat, sau esti mai darnic sau poate calatoresti impreuna cu familia.
7. „Getting around”
O rubrica extrem de utila. Vei afla cum te poti deplasa de la aeroport in oras, dar si in oras, care sunt companiile locale de transport care opereaza in interiorul orasului, care sunt tarifele practicate, dar si informatii referitoare la taxi, la utilizarea masinii sau la explorarea orasului pe jos/cu bicicleta. Spre exemplu, pentru Napoli, recomandarea este sa nu se foloseasca masina, intrucat strazile sunt inguste, dar si aglomerate, iar locurile de parcare sunt limitate. Cele contracost au tarife de 2-3 euro pe ora.
7. „Need to know”
Am observat ca aceasta categorie nu este oferita pentru orice oras. Am regasit-o in Napoli, dar nu si in Amalfi sau Rhodos, spre exemplu. Aici sunt oferite cateva informatii referitoarele la zonele de shopping si piete.
*Header photo credit: https://pixabay.com