2 zile la Valea cu Pesti

Valea cu Pesti este un hotel situat pe malul lacului Vidraru. De aici, se ajunge foarte usor la Cetatea Poenari si la barajul Vidraru.

Anul trecut in august cautam o locatie mai inedita pentru o sedinta de lucru. Un hotel de 4*, potrivit pentru un astfel de eveniment, dar care sa fie si situat intr-o zona cu obiective turistice. Astfel incat sa putem imbina utilul cu placutul. Si am gasit locul ideal.

Hotelul Valea cu Pesti este situat pe malul lacului Vidraru, in apropiere de baraj si de Cetatea Poenari. Este un hotel de 4 stele (declarativ cel putin) care face toti banii datorita pozitionarii sale. Este un vis cand te trezesti dimineata, deschizi usa balconului si esti intampinat de munti, pasari si lac.

N-am sa va vorbesc despre partea utila a acestei iesiri, ci mai degraba de cea placuta.

Cetatea Poenari este o experienta pentru cei cu vointa sau pentru cei cu conditie fizica. Aceasta pentru ca pentru a putea vizita cetatea lui Vlad Tepes, trebuie urcate nici mai mult, nici mai putin de 1480 de trepte. Din loc in loc am gasit bancute pentru a ne trage sufletul inainte de a porni din nou. Tot din loc in loc sunt postate panouri care ne anunta cate trepte mai avem pana la cetate.

O data ajunsi sus, suntem intampinati de doua persoane trase in teapa. Doua manechine, mai exact 🙂

Din pacate, aici au mai ramas doar zidurile cetatii, nimic ce ar putea fi vizitat. Insa, privelistea asupra vaii Argesului si sentimentul ca „am facut-o si pe asta”, fac ca efortul depus sa merite.

Foarte aproape de aici se gaseste mult prea cunoscutul Baraj Vidraru si Omul de Fier. Cu greu am gasit un loc de parcare. Nu regulamentar, ci care sa nu incurce circulatia. Doream sa urcam si pana la Omul de Fier, insa am constatat ca drumul pana la el a fost inchis. Ne-am multumit cu cateva poze de grup, dar si de peisaj si ne-am intors la hotel.

Oricum, nu multi ar mai fi rezistat sa urce si pana la Omul de Fier, dupa exeditia pana la Cetatea Poenari 🙂

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s