Cetatea Saschiz, in culorile toamnei

Ne doream o locatie frumoasa, dar necalcata de turisti. Dupa cateva cautari, ne-am oprit la Saschiz, in apropiere de Sighisoara. 

 

O data ce am intrat in localitate, parca am pasit in vremurile de demult. Un drum principal marginit de o parte si de alta de case ce au pastrat din frumusetile de odinioara.

Ne-am cazat la Hanul Cetatii, construit pe la 1800 si ceva, ce astazi deserveste drept unitate de cazare si restaurant. Este situat langa Turnul cu Ceas si Biserica Evanghelica Luterana, doua cladiri emblematice in Saschiz.

Gazda foarte amabila ne-a povestit despre han si despre atractiile din zona. Ne-am hotarat sa vizitam Cetatea din Saschiz, dar si Cetatea Rupea, la intoarcerea spre casa.

Am plecat cu masinile spre Cetatea Saschiz, le-am abandonat la un moment dat si am continuat drumul pe jos, urmand o poteca ingusta si abia vizibila. Cu toate acestea, se ajunge destul de usor la cetate. Zona este traversata si de caprioare si ceva animale mai mici (iepuri).

Odata ajunsi sus, fiecare a luat-o in directii diferite dornici de a descoperi cetatea: pe langa ziduri, pe trepte si in interiorul cetatii. Ne-am strecurat printr-o gaura facuta in zidul care inconjoara cetatea si am descoperit o lume minunata. O padure colorata in cele mai frumoase culori ale toamnei: verde, galben, aramiu si nenumarate combinatii.

Nu ne puteam deplasa, decat foarte putin in stanga si in dreapta, terenul fiind extrem de abrupt.

Nu stiu cum este in alta perioada a anului, insa zona este absolut superba toamna. Cetatea ofera o priveliste de vis asupra Saschizului, cu atat mai mult cand este atat de colorata.

Din pacate, cetatea este lasata in paragina, din lipsa de fonduri. Sau poate ca asta este si farmecul ei.

La plecarea spre casa, ne-am oprit la Cetatea Rupea, cetate foarte bine conservata si restaurata. Am vizitat-o cu drag, insa gandul mi-a ramas tot la Cetatea din Saschiz si la lumea minunata de dincolo de ziduri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s