O zi la Vatican

Ceva din istoria si ceea ce reprezinta Biserica Catolica m-a atras, de aceea intotdeauna mi-am dorit sa ajung la Vatican.Ei bine, daca tot am ajuns in Roma, era firesc sa ajung si la Vatican. Si am fost putin dezamagita. Nu de muzeu, ci mai mult de experienta. Au fost atat de multi oameni, incat era aproape imposibil sa te poti bucura sau admira ceea ce intalneai in cale. Nu regret ca am ajuns aici, insa mi-as fi dorit mai putini oameni in jur. Ca sa ma intelegeti, singurele poze pe care le puteam face erau la tavan 🙂 Foarte frumos muzeul (atat cat am putut vedea), superba Capela Sixtina, imensa Piazza San Pietro.

Pentru intrarea in Vatican chiar recomand biletele online. Pentru a scapa de coada, se platesc vreo 4 euro in plus fata de costul biletului (adica 16 euro + inca 4), insa se merita. Nu am cumparat bilete online, si am stat la coada in jur de o ora si 30 minute. Iar cand am ajuns noi, coada nu era chiar atat de mare, multi s-au asezat dupa noi. Deci, se poate sta la coada si mai mult de o ora si jumatate.

Dupa vizita in muzeu, ne-am indreptat inspre Basilica San Pietro. Din pacate, coada era de vreo 3 ori mai mare decat la muzeu si nu mai aveam rabdare. Am vazut insa balconul de unde vorbeste Papa 🙂 si cosul de unde iese fum atunci cand se decide (sau nu) urmatorul Papa.

Intrarea in Vatican, la fel ca la orice alt obiectiv turistic important din Roma, se face ca la aeroport. Sunt verificate bagajele si abia apoi incepe vizita.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s