Un oras incarcat de istorie, dar si de…turisti

Mi-a placut Roma. Foarte mult. Mi-ar fi placut probabil si mai mult prin februarie. Sau in oricare alta luna in care marea de turisti nu este prezenta.

Roma chiar este un oras extraordinar de frumos, cu o incarcatura istorica ce nu trece neobservata. Spre deosebire de alte orase, aici obiectivele chiar s-au pastrat intr-o stare foarte buna. Mai mult decat atat, ele sunt si restaurate pe alocuri.

Desi am vazut majoritatea obiectivelor turistice, pot spune ca mi-as fi dorit sa am la dispozitie mai multe zile: sa contemplu, sa descopar, sa inteleg si sa ma bucur din plin de fiecare clipa. Am petrecut in Roma un weekend (vineri – duminica), insa deloc suficient.

Am mancat in fiecare zi, la pranz si cina, pizza si paste. Si apoi paste si pizza. Am mancat multa inghetata si am degustat Limoncino. Am descoperit vestitul desert cannoli chiar langa Fontana di Trevi. Si a fost tare bun.

M-am plimbat pe strazi, m-am pierdut in multimea de oameni si m-am indragostit de…carabinieri :))

Roma este un oras al bunei dispozitii, al oamenilor frumosi, relaxati si zambitori. Este locul perfect si daca suferi din dragoste si daca esti indragostit si fericit. E ceva in aer ce te binedispune, te face sa te simti frumoasa si sa visezi la Cesar si armata lui si vremurile Acelea.

Despre ce am vizitat, voi scrie intr-un alt articol. Acesta mi-a iesit mult prea sentimental, ca sa il stric cu detalii „reci” 🙂

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s