Parga sau Venetia Greciei

Am fost in Parga la inceput de septembrie, iar vremea a fost minunata!Acum doi ani in septembrie, am ajuns in Parga, tot prin Europa Travel. Am luat toate destinatiile grecesti la investigat si m-am oprit la Parga. M-a atras pozitionarea sa pe continent, reducand astfel din timpul de transport, si m-a atras si mai mult portul, cu casele colorate asezate in trepte. Desi nu am vizitat Venetia (inca 🙂 ), m-a dus imediat cu gandul la ea. Fiind asezata pe partea vestica, inspre Italia, era normal sa regasesc aici si influente de la ei. Mi-a lipsit insa mancarea greceasca. La tot pasul iti puteai comanda pizza, paste si gyros.

Nu am fost cazata in port, ci dincolo de ruinele castelului, la aproximativ 10 minute de plaja Valtos. Cazarea a fost foarte ok, camere mari, curate, la fel si baia.

Ziua o petreceam evident pe plaja, iar pranzul il luam la taverna Tango Beach, situata exact pe plaja. Iar dupa-amiaza mergeam in port pentru a lua cina. Trebuia putina vointa pentru a parcurge drumul (se urca pana la castel si apoi se cobora spre port; urcusul era destul de abrupt, si la dus si la intors). La dus vointa era alimentata de foame, greul venea la intors 🙂

In port se putea ajunge bineinteles si pe mare. Erau vaporase care faceau zilnic acest drum, cred ca din 30 de minute in 30 de minute. Costul era undeva la 2 euro pe sens, de persoana.

Am ajuns si in Corfu cu aceasta ocazie, printr-o excursie luata prin ghidul local Europa Travel. Excursia consta in vizitarea a catorva obiective cu ghidul local, iar apoi timp liber. Am apreciat mult mai mult timpul liber, si mai putin partea cu ghidaj. Ghidul ne-a dus la o biserica si apoi ne-a plimbat pe stradute unde am facut opriri la cateva magazinase. Era evident ca exista o anumite intelegere intre ghid si magazine, probabil ca acesta primea o suma bani sau produse in functie de cumparaturile turistilor.

In timpul ramas liber am ales sa ma plimb pe stradute, sa vizitez Museum of Asian Art, precum si cetatea veche. Si mi-a placut foarte mult!

Această prezentare necesită JavaScript.

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s