Spania in 5 cuvinte: Granada, Cordoba, Seville, Ronda si Malaga

Am petrecut o saptamana de vis in Spania. Am vizitat 5 orase si toate mi-au placut extraordinar de mult. Nu pot sa aleg unul dintre ele, nu pot sa fac un clasament. Am fost pur si simplu uimita si fermecata de fiecare in parte.Mi-am ales ca oras de sedere Malaga deoarece aici am aterizat si de aici urma sa decolez. Din acest punct, in fiecare zi m-am deplasat in alt oras, iar la finalul zilei m-am intors in Malaga. Am ales sa procedez asa pentru ca ar fi fost mult prea greu pentru mine sa ma deplasez cu bagajul si as fi pierdut de fiecare data timp cu check-in/out la hotel.

M-am cazat la Hotel Don Paco, la 2 minute de gara Maria Zambrano, o zona extrem de linistita si pitoreasca.

Zborul cu Blue Air a durat 4 ore, iar de la aeroport la gara am facut exact 10 minute cu linia C1 Renfe. Costul unul bilet este 1,8 euro si se achizitioneaza de la tonomat. Acesta nu primeste hartii de 50 euro sau mai mari, insa se poate plati si cu cardul. Este prezenta o persoana care ofera asistenta celor care nu se descurca cu achizitionarea biletelor.

Din Malaga catre celelalte orase m-am deplasat fie cu trenul (Renfe), fie cu autobuzul (Alsa). Ambele mijloace de transport circula impecabil si sunt extrem de punctuale (atat la plecare, cat si la venire). Biletele le-am cumparat in avans, de pe site-ul fiecaruia, insa se pot cumpara si direct din gara. Gara de autobuze este imediat langa Maria Zambrano, ceea ce pentru mine a fost un mare avantaj.

Pe langa cele 5 orase enumerate in titlu, am vizitat si Gibraltar. Era pacat sa nu profit de ocazie, fiind atat de la indemana 🙂 Voi scrie cate un articol pentru fiecare oras, pentru a povesti mai pe larg.

Costuri:

  • Avion – 160 euro (715 lei), cu bagaj de cala;
  • Cazare: 330 euro, mic dejun inclus (6 nopti);
  • Transport catre orase: 122 euro
  • Alte costuri (intrari obiective turistice, transport public, mancare, suveniruri etc.): 400 euro.

Va garantez ca acest circuit merita din plin orice efort. Orasele sunt minunate, oamenii primitori si veseli. Daca nu stiti spaniola, nu ar strica sa invatati. In cele 7 zile petrecute in Spania am intalnit o singura persoana dispusa sa comunice in engleza 🙂 (exceptand ziua petrecuta in Gibraltar :p )

Un gând despre „Spania in 5 cuvinte: Granada, Cordoba, Seville, Ronda si Malaga

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s