#hellomalta

Iata-ma ajunsa in Malta, la hotel. Am lasat bagajul si am iesit sa explorez imprejurimile. 

Pentru ca imi era la indemana, am ales Valetta pentru prima zi si am optat pentru o plimbare cu barca pentru a vedea orasul de dincolo de tarm. M-am oprit apoi in port si am inceput plimbarea de acolo. Am vazut urmatoarele, atat de dincolo de tarm, cat si din interiorul sau:

In cea de-a doua zi, am plecat spre locul de unde puteam lua ferry-ul spre insula Comino. Imi doream sa vizitez putin si din acele locuri, insa nu am avut noroc. Am luat un vaporas care avea sa ne lase pe insula Comino, insa in zona Blue Lagoon. De aici nu se putea pleca decat tot cu vaporasul. Usor dezamagita, am apreciat intr-un final frumusetea locului si albastrul marii.

Dupa aproximativ doua ore m-am intors la Cirkewwa Passenger Terminal, de unde mi-am continuat calatoria spre Popeye Village. Despre Popeye Village citisem cate ceva pe net si m-au atras casutele colorate. Ajunsa acolo am realizat de fapt ca acest loc reprezinta platoul de filmare al celebrului film Popeye (cu Robin Williams). Un loc de poveste, ce m-a cucerit prin culoare, peisaj si voie buna.

Ultima zi am petrecut-o in Mdina, vechea capitala a Maltei. Este practic o cetate, interiorul zidurilor fiind locuite. Aici am vazut  Palazzo Falson, St. Paul Cathedral, Cathedral Museum, Domus Romana, Mdina Gate, Mdina Dungeons. Am explorat putin si imprejurimea cetatii si am vizitat St. Paul’s Catacombs si St. Agatha’s Complex and Historical Catacombs.

2 gânduri despre „#hellomalta

  1. Pingback: Am vazut si Malta

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s