Munchen, capitala Bavariei

In Munchen am ajuns datorita unei delegatii langa Salzburg. Am profitat de ocazie si mi-am planificat inca o escapada. Si pentru ca nu as fi avut rabdare sa treaca zilele dedicate serviciului, mi-am organizat city break-ul inainte. 

In cazul meu, vizitele nu se incadreaza tocmai la city break-uri, ci mai degraba direct la concedii 🙂 Mi-am luat in calcul 4 zile – 1 zi de mers pana in Dachau si restul de 3 in Munchen. Si pentru ca m-am ambitionat sa simt pulsul orasului mergand exclusiv pe jos (cu mici exceptii), imi aduc si acum aminte de durerea de picioare cu care ma alegeam in fiecare zi si pe care o resimteam in fiecare dimineata, o data cu primul pas. Dar a meritat 🙂 Daca ar fi sa dau timpul inapoi, probabil as proceda la fel, cu mentiunea ca as pastra Dachau pentru ultima zi. O sa intelegeti de ce din articolul dedicat acestui oras.

Munchen (sau Munich) este un oras frumos, curat, rece (si nu ma refer la vreme), care a stiut sa pastreze farmecul de odinioara, dar care nu a incetat sa se dezvolte pentru bunastarea locuitorilor sai. Se spune ca multe persoane din Germania (germani) isi doresc sa ajunga in Munchen datorita stilului de viata, oportunitatilor si a locurilor de munca mai bine platite. Este un oras boem care te cucereste din prima clipa.

Dupa cum spuneam, in Munchen am ajuns datorita unei delegatii in Salzburg. Am zburat direct in Munchen, intrucat trenul parcurgea distanta pana in Salzburg in 2 ore, asa ca am putut face transferul Munchen-Salzburg-Munchen foarte usor si rapid. Am rezervat biletul din timp si am utilizat reteaua OBB (transport feroviar austriac). Exista si o aplicatie pe mobil pe care am utilizat-o, care imi arata in timp real statiile pe care urma sa le parcurg (daca eram conectata la internet). Chiar si fara internet, aveam acces la denumirile statiilor astfel ca imi era usor sa le urmaresc. As fi putut utiliza si reteaua Deutsche Bahn, insa eram deja familiarizata cu OBB din timpul vizitei in Salzburg din amcelasi an, astfel ca nu am vrut sa schimb ceva ce stiam ca functioneaza foarte bine 🙂

Prima zi am pastrat-o pentru vizita in Dachau, despre care puteti citi aici.

Celelalte 3 zile le-am petrecut pe strazile Munchen-ului minunandu-ma de cladiri, strazi, oameni, infrastructura.

M-am cazat la Hotel Astor, in apropierea garii centrale, o zona traversata si locuita de multe nationalitati (arabi, turci, negri), insa, contrar aparentelor, foarte linistita. Hotelul este situat in imediata apropiere a locului unde se organizeaza in fiecare an Oktoberfest. Desi am vizitat Munchen in octombrie, nu am prins festivalul intrucat se desfasoara in ultima saptamana din septembrie. Nu prea ii inteleg denumirea, dar sa trecem mai departe 🙂

Ce am vazut in cele 3 zile? Suficiente, zic eu. Aruncati un ochi mai jos, dar si aici 😉

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s