Traseu de o zi in Werfen

Citisem ca drumul din Salzburg pana in Werfen este spectaculos si ca ar exista cea mai mare pestera de gheata din lume. Asa ca, m-am trezit de dimineata si am plecat spre Werfen, nefiindu-mi foarte clar cum voi ajunge la acea pestera. Drumul pana in Werfen, intradevar a fost foarte frumos. Am luat trenul din Salzburg si in aproximativ o ora am coborat in gara oraselului, timp in care m-am bucurat de peisaje pitoresti.

Odata ajunsa in gara, am constatat ca erau afise ce te directionau spre autobuzul al carui singur traseu este sa duca turistii aproape de Eisreisenwelt si inapoi (plecarile sunt programate din 2 in 2 ore). Aici este disponibil traseul catre pestera, iar aici detalii privind programul, tarife, echipament de purtat, dar si istoria locului.

Din locul in care autobozul opreste si pana la pestera, este destul de mult de mers pe jos, se urca si cu telecabina, insa va garantez ca merita. O data ajunsa la gura pesterii, am fost intampinata de ghizi. Ghidajul a fost disponibil in doua variante, unul pentru vorbitorii de limba germana si unul pentru cei de limba engleza. Imi amintesc perfect acel vant puternic care m-a izbit la intrarea in pestera. Aproape ne lua pe sus, desi fusesem avertizati in prealabil. Inauntru…in jur de 10 grade si intuneric bezna. Traseul a constat evident, in mers pe jos, urcat multe trepte astfel ca nu prea am simtit frigul, insa am fost echipata corespunzator.

Traseul a fost impresionant prin imensitatea ghetii si a galeriilor ce s-au format in timp. Traseul turistic se intindea pe 1 km (din cate imi aduc aminte), desi lungimea pesterii este de 40 km. De aceea, Eisrisenwelt este si cea mai mare pestera de gheata din lume. Din pacate, fotografiatul este interzis in interior, astfel ca nu am poze cu pestera (am incercat si mi s-a atras atentia ca nu este voie 😦 ).

La intoarcere, am rugat soferul sa ma lase in cel mai apropiat punct astfel incat sa pot vizita si castelul Hohenwerfen. Pentru a ajunge la castel este disponibil un funicular, insa se poate merge si pe jos. Eu am optat pentru o scurta plimbare de aprox. 15 minute prin padure, pana am ajuns la castel. Din intamplare, am prins si un spectacol cu vulturi ce incepea in 30 minute. Momentul a fost binevenit pentru ca m-am putut bucura de acel spectacol de dresaj stand asezata pe o pajiste verde.

Apoi, m-am intors pe jos la gara si de la gara inapoi in Salzburg, cu o satisfactie imensa datorita locurilor pe care le-am vazut.

Această prezentare necesită JavaScript.

5 gânduri despre „Traseu de o zi in Werfen

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s