Lisboa, meo amor

Lisabona…prima mea destinatie singura. Prima, dar cu siguranta nu ultima.

Dupa un an in care nu am reusit sa plec pe nicaieri pentru ca am asteptat dupa cate unul-altul, m-am hotarat sa cutreier lumea singura. Am inceput prin a citi tot felul de articole pe internet in ideea de a gasi ceva destinatii aproape de casa, dar care sa merite din plin.

M-am oprit la Lisabona, o destinatie nicidecum aproape de casa, dar care m-a fascinat din prima clipa. Si fascinata am si ramas pana in ziua de astazi 🙂

Am inceput sa pun pe hartie locuri pe care imi doream sa le vad – stradute, muzee, biserici, cladiri…absolut tot. Am apelat la aplicatia mea favorita atunci cand calatoresc: Google Maps si am salvat fiecare obiectiv in parte. Mi-am putut face o idee de distantele dintre obiective si astfel am estimat un numar de zile: 4, dar si planul pentru fiecare zi in parte. As fi putut sta si 2 saptamani fara sa ma plictisesc si fara sa ma repet in activitati. Atat de frumoasa este Lisabona si imprejurimile ei!

Dupa ce am pus stelute pe obiective, harta mea arata cam asa 🙂

Lisbon

In Lisabona am ajuns cu Tap Portugal. Cand am cumparat biletul, zborul era direct, insa intre timp Tap decisese sa isi retraga zborurile din Romania, astfel ca a trebuit sa zbor cu escala la Viena (Austrian Airlines si abia apoi Tap).

Dupa aproximativ 7 ore :(, am aterizat in Lisabona. Desi eram obosita dupa drum, si era si tarzior pentru o iesire singura (20.30), am lasat bagajele in camera si am plecat nerabdatoare sa descoper orasul.

Ziua 1: Zona Parque Nascoes

Aici se pot vedea Oceanario de Lisboa, Torre Vasco da Gama si bineinteles, cel mai lung pod construit in apa – Ponte Vasco da Gama – 17 km in doar 18 luni. Wow!

Vasco da Gama

Ziua 2: Sintra, un oras plin de mister si castele oriunde vezi cu ochii. Mai pe larg aici 🙂

Sintra

Ziua 3: Cartierele Alfama, Bairro Alto, Baixa si Rosio. Multe obiective, toate impresionante prin arhitectura si istorie. Lista tuturor obiectivelor mele e disponibila aici.

Lisabona

Ziua 4: Belem – Manastirea Jeronimos, Monumentul Descoperirilor, Torre de Belem, Muzeul Calestilor si multe altele 🙂

Torre de Belem

Detalii calatorie:

Zbor: Austrian Airline + Tap. Pret bilet: 250 euro

Cazare: Hotel Imperador, 2*. Pret: 280 euro, mic dejun inclus

Transport: metrou si tren. Este foarte usor sa te deplasezi in Lisabona. Capitala are unul dintre cele mai bune sisteme de transport. Am folost cardul Lisboa Card. Beneficiile lui le gasiti aici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s